Főoldal Tevékenységi Körök Párterápia - Párkonzultáció

Párterápia - Párkonzultáció

csk

A párterápia olyan pszichoterápiás módszer, mely a kapcsolati problémákat állatja fókuszba. Feltárja az aktuálisan jelenlevő érzelmi helyzetet és segít a párnak a hibás kapcsolati mintákat együttesen megérteni, majd megváltoztatni. A pár fejlődésében is világosan elkülönülő szakaszok vannak, s ezek mindig újabb együttesen megoldandó feladatokat is jelentenek, együttes változást kívánnak meg.

zebrakFontos, hogy a pár mindkét tagja érdekelt legyen abban, hogy megoldást keressen a problémára, változást akarjon elérni a kapcsolatban.
Ha mind a ketten úgy érzik, hogy a kapcsolatukon szeretnének javítani, problémáikat megoldani, akkor lehet sikeres a párterápia.
A közös munka nem „hibást” keres a kapcsolatban bekövetkezett nehézségek miatt, hanem kettejük együttes működését elemzi, hogyan alakítják együtt a jelen konfliktusait. Ki mit vár el a másiktól, mit tehetne másképpen a kapcsolat z ökkenőmentesebb működése érdekében.


Ha csak a pár egyik tagja szeretne megoldást, de a partnere nem így érez, vagy nem akar tanácsadáson részt venni, akkor az egyéni tanácsadás lehet a megoldás.
(Ebben az esetben abban tudunk segítséget nyújtani, hogy az Ön szemszögéből áttekintve a helyzetet és a kapcsolatot, közösen elemezzük a változtatás lehetőségeit.)


Forma: a pár együttes részvétele, 90 perces alkalmak, 2-3 hetente egy alkalommal

csk

Ossza meg másokkal