Főoldal Tevékenységi Körök Pszihológiai Tanácsadás

Pszichológiai tanácsadás

csk

A Pszichológiai Tanácsadás egy olyan folyamat, melynek alkalmával a pszichológus felderíti azokat a személyes területeket, ahol a paciensnek nehézségei vannak. Egyben segítséget nyújt, és lehetőséget kínál arra, hogy jobban megismerje önmagát, és alaposabban megérthesse viselkedése, gondolkodása, érzelmi világa hátterét.  Ezenkívül módszertani segítséget és lehetőséget kap, hogy a szándékolt változtatást meg is tegye, és képes legyen azt véghezvinni A tanácsadás neve megtévesztő lehet, mert azt sugallja, hogy konkrét tanácsokkal fognak rajtunk segíteni, ez azonban nem így történik..


A pszichológiai tanácsadás folyamán a pszichológus szempontokat ad a probléma átgondolásához, segít az információk rendszerezésében, egyfajta kísérőként vezeti végig pacienst a megoldás útján, hozzásegítve a saját döntések meghozatalához.
A tanácsadás jól alkalmazható módszer olyan esetekben, amikor nem a lélek betegségéről van szó, hanem az élet során természetesen felmerülő krízisekről, nehézségekről, amelyeket azonban egyedül gyakran nehéz feldolgozni.

A pszichoterápia és a tanácsadási folyamat során a paciens és a pszichológus közösen vitatnak meg olyan érzékeny, nehezen megközelíthető területeket, és   témákat,, eseményeket, történéseket, melyek a személyes élettörténetben találhatóak és befolyásolják a jelen helyzetet. (Érzelmeket, gondolkodást és a viselkedést.)

Ezek lehetnek a közelmúlt történései, de gyakran a régmúltból erednek.

A pszichológiai tanácsadás viszonylag rövid időtávon belül nyújt megoldásokat, míg a pszichoterápiás módszerek hosszabbidőtávon   és  mélyebb szinten  tárják fel a problémákat.


Forma: 45-50 perces ülések heti 1 alkalommal
Az ülések száma egyéni helyzethez mérten változó lehet.

csk

Ossza meg másokkal